Tip van de week: Start je dag met échte citroen-thee

citroen thee def.Iedere woensdag geef ik een ‘tip van de week’ op het gebied van voeding en gezondheid. Hiervoor fluistert de Uruguayaanse Agustina (Agus) mij haar inzichten in. Agus is voedingsdeskundige, heeft een aantal jaar in New York gewoond en gewerkt en heeft nu haar eigen praktijk in Montevideo.

Tip van deze week: start je dag met een glas lauw/warm water met het sap van een halve citroen.

Waarom citroen?
Volgens Agus is het drinken van citroensap in lauw water een goede manier om het lichaam te ontgiften. Het citroenzuur reinigt namelijk de lever en zuivert het bloed.  Daarbij komt de spijsvertering goed op gang.  Citroen zit ook nog eens boordevol vitamine C en kalium. Een mooie manier om het immuunsysteem een boost te geven. Verder is citroensap goed voor je huid, het zou rimpels zelfs doen verminderen.

De test: werkt het echt?
Ik heb een week lang mijn heilige latte met suiker ingeruild voor groene thee met citroensap, zonder suiker. Het klassieke advies is citroensap in lauw water. Maar met citroen in lauwe (groene)thee begin ik mijn dag nét wat vrolijker. Zo kreeg ik toch nog al het goede van de citroen binnen. Wat merkte ik? In de loop van de ochtend was ik minder moe. Normaal gesproken heb ik rond half elf mijn eerste energiedipje. Die bleef nu uit! Over mijn huid kan ik nog niet zoveel zeggen, maar bij het idee dat de rimpels de kop worden ingedrukt, ga ik vanzelf stralen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s