Over

Lara Droogleever Fortuyn

Lara_ProfileAls nieuwsgierige – en een tikkeltje dromerige- levensgenieter vertrok ik in 2014 met mijn Argentijnse man en twee kleine kinderen naar Uruguay. Vanuit dit wonderlijke Zuid-Amerikaanse staatje werk ik als freelance journalist en (tekst)schrijver. Als afgestudeerd politicologe schrijf ik graag over politieke en maatschappelijke kwesties als armoede, integratie en criminaliteit.

Maar dat niet alleen. In mijn nieuwe thuisland verwonder ik me, meer dan ooit, over de turbulente golfbewegingen van Het Leven. Ik leg mijn leven, als expatmoeder in een nieuw land, regelmatig onder een vergrootglas. Verder neem ik jullie mee in mijn zoektocht naar een nog inspirerender, gezonder, bewuster, efficiënter, en gelukkiger bestaan. Hierbij staat niet alleen mijn eigen ego centraal. Ook persoonlijke verhalen van anderen fascineren- en inspireren me. Van de vuilnisman tot de minister president. Ik graaf naar verhalen achter beelden.

Naast schrijven tour ik ook met Nederlandstalige toeristen door Uruguay. In 2018 heb ik namelijk Touruguay (www.touruguay.nl) opgericht. Op de site vind je alle tours die wij aanbieden en heel veel informatie over Uruguay.

 

Corien Koekkoek

foto Corien FIDPEen aantal jaar geleden heb ik het avontuur opgezocht en Utrecht verruild voor Buenos Aires. Mijn Nederlandse (hoewel, inmiddels halve Latino-) vriend achterna. Hij werkt al jaren in het Zuid-Amerikaanse continent. In 2015 maakten we de overstap naar Uruguay (Montevideo), waar we samen een bedrijf runnen dat zich richt op de handel in agrarische producten.

In Utrecht heb ik een master Nederlands recht behaald. Daarna ben ik veel uitspraken gaan schrijven voor de Amsterdamse rechtbank, waar een spelfout uit den boze was. Na deze ‘training’ en als taalfanaat in hart en nieren, werk ik als freelance (eind)redactrice voor diverse blogs. Ik heb een groot oog voor detail. Van spelfouten gaan mijn vingers jeuken en de punt moet heel snel op de i. Ook voor Fortuyn in de Pen laat ik mijn kritische ogen over de teksten glijden en redigeer ik waar nodig.

In het buitenland wonen verandert je leven in een achtbaan. De cultuurverschillen tussen Nederland en Uruguay zijn groot en ontelbaar, maar uiterst interessant. Zo speelt de mañana-mañana-mentaliteit mij soms parten, maar ben ik dol op het Uruguayaanse klimaat, de biefstuk en de rode wijn. En last but not least, ik hou van de Spaanse taal. Hoe leuk zou het zijn om ook Spaanse teksten te kunnen redigeren?!

visor