Tip van de week: Smoothie van ananas, kokosmelk, banaan en kurkuma

smoothieIedere woensdag geef ik een ‘tip van de week’ op het gebied van voeding en gezondheid. De tip van deze week is een heerlijke smoothie met onder andere ananas, kokosmelk en kurkuma. Beregezond en ook nog makkelijk te bereiden!

Meestal ben ik niet zo van de smoothies. Het klinkt als een hoop gedoe. Maar deze kreeg ik bij een vriendin en ik was meteen enthousiast. Een echte aanrader!

De ingrediënten:

  • Een kopje ananas in stukjes
  • 1 kopje kokosmelk
  • 1 banaan
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel kurkuma
  • wat ijsblokjes

De bereiding

Gooi alles in de blender en klaar is Kees.

Waarom gezond?

Ananas zit vol met vitamine C en kalium.
Kokosmelk bevat de vitaminen C, E en B. Hartstikke goed voor het immuunsysteem. Daarbij is de melk rijk aan magnesium, kalium, fosfor en ijzer.
Banaan is een bron van voedingsvezels , kalium en zetmeel.
Lijnzaad is rijk aan omega-3. Deze vetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten. Ook bevat lijnzaad onder andere vitamine B1 en 2, calcium, magnesium, zink en kalium. Lijnzaad staat bekend om de reinigende werking en het ondersteunen van een goede darmfunctie.
Kurkuma staat ook wel bekend als geelwortel. Ik had er echt nog nooit van gehoord, maar in Nederland is dit kruid in vrijwel iedere supermarkt te krijgen. Het wordt vaak als smaakmaker gebruikt in de Oosterse keuken. Maar kurkuma staat ook bekend om de antioxidanten en ontstekingsremmende werking. Verder wordt er gezegd dat er in kurkuma een stof zit die de groei van bepaalde kankercellen afremt. Genoeg redenen om het een keer te proberen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s