Punta del Este: lipjes getuit en borstjes vooruit

Gepubliceerd in LINDAnieuws, Zondag, 6 december 2015, 08:40 uur.

Punta del Este: lipjes getuit en borstjes vooruitTan it, wax it and buff it at the gym is het advies van Lonely Planet voor de ‘Punta’ reizigers. Wie dacht dat Uruguay niet hip en fancy kon zijn, heeft het mis.

‘Wij’ hebben namelijk Punta del Este. De duurste en glamoureuste strandplaats van Uruguay, het St. Tropez van Zuid-Amerika en hét vakantieoord voor beroemdheden.

Booming
Ik weet het, het is even schakelen. De Nederlandse hoofden staan naar pepernoten, warme chocolademelk, kerstbomen en kachels. Witte behaarde benen onder dikke maillots. Uruguay maakt zich daarentegen op voor het zonnige hoogseizoen. Punta del Este is vanaf half december booming. Een trekpleister voor vooral rijke Argentijnen en Brazilians with billions.

José Ignacio
Veel beroemdheden wijken uit naar het vissersdorpje José Ignacio, net buiten Punta del Este. Niet de minste namen, zoals Naomi Campbell, Shakira en Ron Woods zijn er gespot. Vorig jaar kreeg ik in het beroemde restaurant La Huella, dat in José Ignacio ligt, te horen dat ik net Leonardo di Caprio was misgelopen. Jammer.

Bruisend
Punta del Este ligt op 145 kilometer van de hoofdstad Montevideo en heeft alle ingrediënten van een luxe badplaats: een prachtige jachthaven, een skyline van hoge hotels en gebouwen, palmbomen, mooie restaurants en een bruisend nachtleven. Het stadje van ongeveer tienduizend inwoners ligt op een schiereiland en scheidt de Atlantische Oceaan van de rivier ‘la Plata’. Jaarlijks bezoeken ongeveer honderdduizend toeristen de populaire badplaats. De ‘beter bedeelden’ komen met privévliegtuigen aangevlogen.

Surfspot
In de weekenden bevind ik me vaak met mijn gezin in Punta del Este. Niet vanwege het hippe gebeuren – zet mij maar op een leeg wit zandstrand verderop – maar het is ook nog eens een fantastische surfspot. Als manlief op een surfplank in het water dobbert en de kindjes braaf in het zand scheppen, geef ik mijn ogen de kost. Een paar weken geleden waren de stranden nog praktisch leeg. Nu beginnen de Mooie Lichamen langzaam binnen te druppelen.

String
Hoewel Uruguay voor Nederlandse begrippen best preuts en conservatief is, merk je daar op het strand van ‘Punta’ niets van. Topless zonnen zit er niet in, maar voor de vrouwen geldt de string als norm. Hoe meer bil, hoe beter. Veel Latina’s zijn dan ook gezegend met een sublieme derrière. Maar ook als dat niet zo is, wordt het kleine stukje stof met zoveel trots gedragen dat het ze nog niet misstaat. Daar staan dan weer mooie mannen met sixpacks tegenover die met een quasi nonchalant robotloopje langs komen gemarcheerd.

Zien en gezien worden
Flaneren, zien en gezien worden, het zijn de belangrijkste activiteiten op de stranden van Punta del Este. Althans, van half december tot eind januari. Buiten het hoogseizoen kan je er rustig van een relaxte stranddag genieten. Met of zonder grote merkzonnebril.

One thought on “Punta del Este: lipjes getuit en borstjes vooruit

  1. Pingback: 5x redenen waarom Uruguay het fijnste land van Zuid-Amerika is – touruguay

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s